luni, 26 octombrie 2009
CIORBA CU SFECLA ROSIE
Pentru inceput se pune sfecla numai spalata la fiert in ceaun si se lasa acolo la foc mic pana intra furculita usor in ea( sfecla).Se pune cata sfecla ai ca oricum o pui in pungute si o dai la congelator pentru ciorbele ce o sa le faci in viitor...sau o poti rade pe razatoarea mica si sa o faci salata cu hrean... Se scurge apa si se lasa la racit.Daca o puneti la congelator pentru alte ciorbe o radeti pe razatoarea mare si puneti cate 4-5 linguri in pungute iar pentru salata de sfecla cu hrean o chinuiti pe razatoarea mica Rereta la salata e pe aici pe undeva..
o ceapa,1 morcov,un sfertuc de telina o radacina patrunjel,una bucata mica pastarnac,3-4 cartofi,un gogosar sau un ardel rosu,,o legatura patrunjel,2 linguri bulion,3 linguri ulei,sare, piper,jumatate litru bors acru sau 2 lingurite bors magic si cam atat
Se pune la calit in ulei ceapa sise lasa pana isi schimba nuanta si "sticleste" morcovul gogosarul taiati marunt ,se adauga bulionul si se lasa sa sfaraie putin,se adauga cartofii taiati cubulete .Telina pastarnacul si radacina de patrunjel eu le pun intregi pentru ca iese ciorba prea "buruienoasa"Se pun 4 litri de apa si se lasa acolo la foc pana legumele sunt fierte.Se scot radacinoasele ,se pune sare si piper,doua maini de taitei maruntei si se mai lasa la fiert.Nu mai mult de 3-4 minute..Borsul acru se fierbe intr-un ibric si se adauga la ciorba..sau borsul magic...sau sarea de lamaie..ce aveti prin casa.Gustati sa nu fie prea acru,eventual mai puneti putina apa fiarta..cand credeti ca e gata-bun,puneti sfecla rosie 4-5 linguri si lasati sa traga un clocot.Patrunjel taiat fin si 2-3 linguri smantana.Delicios ...cu un usturoi rontait si paine neagra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
buuuuuuuuuuuuunaaa retetaaaa si ciorba :D
RăspundețiȘtergere