Daca aveti beci ,un butoi ,rabdare se pot face aceste delicioase muraturi .Incepeti prin a monta in butoi crengute de marar uscat,cimbru ,visin,stejar bucati de hrean2-3.Se poate pune orice :pepene rosu , gogonele,castraveti,conopida,mere verzi pana se umple butoiul,se taie 3-4 caciulii de usturoi apoi repetam faza cu crengute de marar ,cimbru,stejar,visin.Apa se amesteca cu sare de conserve in proportie de 1 lingura mare cu varf sare la 1 litru apa.Se umple butoiasul cu apa in locul unde credeti ca il lasati pana la golire.Se baga un furtun in butoi in asa fel incat sa puteti pritoci moarea la 4-5 zile sufland puternic de 20-30 ori.Pepenele rosu se poate pune si feliat pentru a se mura mai repede,eventual in borcan pentru cei ce nu au beci
duminică, 20 decembrie 2009
MURATURI ASORTATE
Daca aveti beci ,un butoi ,rabdare se pot face aceste delicioase muraturi .Incepeti prin a monta in butoi crengute de marar uscat,cimbru ,visin,stejar bucati de hrean2-3.Se poate pune orice :pepene rosu , gogonele,castraveti,conopida,mere verzi pana se umple butoiul,se taie 3-4 caciulii de usturoi apoi repetam faza cu crengute de marar ,cimbru,stejar,visin.Apa se amesteca cu sare de conserve in proportie de 1 lingura mare cu varf sare la 1 litru apa.Se umple butoiasul cu apa in locul unde credeti ca il lasati pana la golire.Se baga un furtun in butoi in asa fel incat sa puteti pritoci moarea la 4-5 zile sufland puternic de 20-30 ori.Pepenele rosu se poate pune si feliat pentru a se mura mai repede,eventual in borcan pentru cei ce nu au beci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu