duminică, 20 decembrie 2009

MURATURI ASORTATE



Daca aveti beci ,un butoi ,rabdare se pot face aceste delicioase muraturi .Incepeti prin a monta in butoi crengute de marar uscat,cimbru ,visin,stejar bucati de hrean2-3.Se poate pune orice :pepene rosu , gogonele,castraveti,conopida,mere verzi pana se umple butoiul,se taie 3-4 caciulii de usturoi apoi repetam faza cu crengute de marar ,cimbru,stejar,visin.Apa se amesteca cu sare de conserve in proportie de 1 lingura mare cu varf sare la 1 litru apa.Se umple butoiasul cu apa in locul unde credeti ca il lasati pana la golire.Se baga un furtun in butoi in asa fel incat sa puteti pritoci moarea la 4-5 zile sufland puternic de 20-30 ori.Pepenele rosu se poate pune si feliat pentru a se mura mai repede,eventual in borcan pentru cei ce nu au beci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu