luni, 19 octombrie 2009



GOGOSARI IN OTET
Sa alegeti gogosari rosii,frumosi .Va spun asta pentru ca anul trecut am facut "economie"si am luat gogosari mai verzulici in speranta ca se inrosesc..Nici nu au avut bunul simt sa se inroseasca,si mai erau si amarui...Portia in reteta originala e de 8 kg si asa o sa o transcriu aici:
8kg gogsari
1 litru otet
2 litri apa
1/2kg zahar
1lingura sare
piper boabe,foi dafin,boabe mustar radacini de hrean
Se spala gogosarii si se taie in 10-12 felii.Se pune otetul cu apa la fiert si se adauga zahar sare piper boabe si foi dafin.Se pun in cratita cu solutie gogosari cat cuprinde apa cu otet si se lasa pana incep sa fiarba sau mai bine zis pana isi schimba culoarea apoi se scot intr-o cratita si se baga schimbul doi(alti gogosari)Intre timp se pun gogosarii din cratita in borcane spalate si uscate..Deasupra se pun suvite taiate din radacinile de hrean si boabe de mustar(10 boabe de borcan ajung)Se pune capac si se tine la cald(sub paturica)pana a 2 zi.Pentru aspect si gust se poate pune si conopida.Se spala conopida si se desface buchetele si se opareste numai un pic..Se aseaza printre gogosari..La iarna foarte bine prind...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu