marți, 27 octombrie 2009

MACLUBA


Reteta e luata de pe blogul unei specialiste"Teo's Kitchen"si ii multumesc pentru idei si retete...Nu ma gandeam ca o sa se manance asa ceva acasa la noi...totusi am incercat si am sa mai fac aceasta reteta delicioasa.Am facut portie redusa:2 pulpe ,o vanata ,3 cartofi,jumatate de conopida,o canita orez ,ulei ,sare,vegeta,smantana o caciulie usturoi .Pulpele le-am fiert in apa cu sare si vegeta.Cartofii se curata se taie rondele si se prajesc in ulei.Conopida se desface in buchetele mici si se prajeste apoi se scoate pe servetel pentru a mai lasa din ulei.Vanata am curatat-o si taiat-o rondele si,inevitabil se prajeste si ea pe ambele parti.Intr-o cratita se pune putin ulei,carnita de puiut,vinele,conopida si cartofii in straturi.Intre ele se pun catei de usturoi taiat iar deasupra se aseaza frumos orezul spalat.Zeama de la pui se toarna peste acest amalgam de gusturi,eventual se mai pune un picut de apa.Se lasa la fiert si se urmareste sa nu se prinda de oala. Se rastoarna totul intr-un castron.Va marturisesc ca nu ma gandeam ca o sa fie asa bun..Si am uitat de smantana din reteta originala..Tura urmatoare...inca odata multumiri pentru reteta!

Un comentariu: