sâmbătă, 7 noiembrie 2009

CIORBA DE FASOLE



Fasolea,cam 300 g,se pune in apa rece si se lasa macar 12 ore(peste noapte).Se pune fasolea cu apa sa o cuprinda la fiert iar separat se pune o oala cu apa sa fiarba.Cand incep sa fiarba fasolele se schimba apa lor cu apa fierbinte . Procedeul se repeta de 2-3 ori.Intre timp se taie o ceapa ,un ardel verde si unul rosu,un morcov.Se pune la calit ceapa in 5 linguri ulei.Se adauga morcovul,3 linguri de bulion si se mai lasa pe foc 3-4 minute.In fasolea schimbata de 3 randuri de apa se pun restul de ingrediente si se mai fierbe la foc mic pana bobul de fasole se desface usor.La ciorba se foloseste fasole cu bob mic alba sau colorata care se sfarma mai usor asa ca trebuie sa fim atenti.Separat se fieb 300 ml bors acru care se vor adauga in oala cu ciorba.Daca nu avem asa ceva folosim bors magic sau sare de lamaie,dupa gust.Puneti cate putin sa nu iasa rezultatul prea acru.Se mai pun doi pumni de taitei sau paste cu diferite forme numai sa fiti atenti sa aiba timpul de fierbere scurt si se mai da un clocot.La urma se presara o legatura de patrunjel si una de leustean,cui ii place

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu