sâmbătă, 7 noiembrie 2009

FURSECURI CU BEZEA



Pentru fursecuri avem nevoie de 300 g faina,un pachet unt,4galbenusuri,3 linguri zahar ,2 plicuri zahar vanilat.Se face un aluat care se intinde pe strat de faina in asa fel incat sa nu se lipeasca de masa de lucru.Nu se intinde prea subtire pentru ca se rumenesc repede si ramane bezeaua lipicioasa(4 mm).Se taie cercuri cu o forma mica si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Se monteaza pe cercuri bezeaua pe care am facut-o din 4 albusuri batute bine bine cu 300g zahar(10-15 min).Nu o sa incapa toate in tava asa ca va dau un sfat:cand puneti a doua tava de fursecuri mai bateti albusurile 3-4 min altfel se face bezeaua lipicioasa.Se coc la foc foarte mic pana se observa culoarea aramie la fursec.Se lipesc cate 2 cu gem de prune sau altfel de gem acrisor:caise, visine,macese

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu