sâmbătă, 28 noiembrie 2009

CLATITE PUFOASE



Foarte bune...foarte pufoase
1 cana faina
1 cana lapte
2 oua
1 praf sare
1 praf zahar
Se amesteca ingredientele mai sus pomenite si se dau la frigider 30 minute.Compozitia se mai ingroasa asa ca mai trebuie putina apa minerala pentru a o subtia (sa fie ca o smantana subtire).Se coc in tigaia de teflon sau intr-o tigaie de tabla unsa cu ulei.Ideal e sa fie incinsa,tigaia.Se pune cu un polonic in centru o cantitate de compozitie si se roteste cratita in asa fel incat sa acopere fundul tigaii.In maxim 1 minut o intoarcem pe partea cealalta(clatita)Se umplu cu magiun de prune sau dulceata de care avem pe langa noi.Cea mai buna e dulceata primita de la mama.Se pot umple si cu compozitii elevate dar asta e alta poveste-reteta...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu