sâmbătă, 7 noiembrie 2009

MANCARICA DE FASOLE



500g fasole care trec prin ritualul inmuierii cu apa peste noapte se pun la fiert Apa e schimbata de fiecare data cand incepe sa fiarba cu alta apa calda cat sa acopere fasolele.De 2-3 ori se repeta operatiunea.Se caleste o ceapa in 100 g ulei apoi se adauga un morcov ras,3 linguri bulion si un gogosar taiat marunt.500 g scarita sau ciolan afumat sau genunchi de porc fara os(ce aveti afumat prin frigider)se aseaza frumusel in oala sub presiune.Peste carnita se pun fasolele, leguminoasele si 2-3 foi de dafin.Nu va speriati daca carnea nu e acoperita de apa.Se pune la fiert la foc mic pentru 30 de minute calculate de cand incepe sa suiere oala.Se desface cu grija capacul,dupa ce a iesit presiunea dar sa fiarba inca mancarea noastra.Acum se potriveste de sare,piper.Se dizolva 2 linguri amidon sau faina in 100 ml apa si se amesteca in fasole.Se mai da un pic pe foc pana se leaga .Se pune cimbru macinat si marar,cui ii place.Sa aveti pofta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu