luni, 16 noiembrie 2009

FRIPTURA DE PORC



Traditie iernatica pe pamantul romanesc e una din mancarurile ce trezesc amintiri in mintea noastra.Se iau cam 1 kg carne porc ,neaparat pulpa,si se taie bucati potrivite si se pun intr-un ceaun in care s-au aruncat inainte niste bucatele de slanina afumata,daca aveti.Daca nu,puteti pune ulei cam 100ml.Lasam sa sfaraie putin apoi punem apa calduta cat sa cuprinda bucatile de carne.Adaugam cateva frunze de dafin si boabe de piper si lasam sa fiarba la foc mic.Intre timp ne ocupam de mamaliga.Reteta exacta nu o pot zice ca depinde de faina ce o folosim ,oricum cand fierbe apa se pune faina in ploaie,eventual dam ceaunul la o parte de pe foc sa nu avem surpriza sa sara stropi fierbinti pe noi.Ca si orice mancare se face la foc mic pentru gust mai intens.Odata ce scade apa de la carne si incepe sa se rumeneasca se pun cateva fire de carnat de casa taiate bucati, sare si se amesteca binisor.Daca mai da Domnul si un pahar de vin rosu si cateva muraturi putem spune ca am avut o cina arhaica

4 comentarii: