joi, 21 ianuarie 2010

CIORBA A LA GREC



Ciorbita buna si consistenta facuta din pui.Se pot folosi 4 pulpitele si pe langa ele spatele sau aripile pentru ca oricum se taie carnita bucatele mici.Ne mai trebuie 2 morcovi, 1 pastarnac,o ceapa,o bucatica de telina patrunjel verde sau uscat tocat 1 lamaie,o canita de la cafea cu orez,400g smantana 3 -4 galbenusuri.Carnea se pune la foc mic in apa cat o cuprinde si se curata spuma ce se ridica.Se adauga legumele(morcov,pastarnac,telina,ceapa)o cana de apa calda si se lasa pe foc pana carnea se desprinde de pe oase.Strecuram supa o punem pe foc si adaugam orezul spalat si umflat .Taiem carnea si morcovul (daca ne place) si adaugam la oala plus zeama de la jumatate de lamaie.Gustam de acru si ne pregatim pentru smantana .Mare chestie cu smantana.Intr-un vas mai mare se pune smantana si galbenusurile si tot punem supa fierbinte mestecand pana ajungem cam la aceeasi temperatura.E momentul sa se intalneasca smantana infierbantata cu oala cu supa.Putin patrunjel de aspect.Gata!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu