joi, 21 ianuarie 2010

IEPURE CU LEGUME LA CUPTOR


De obicei tineam carnea de iepure in bait o zi cu condimente si apoi o faceam friptura.Acum am incercat aceasta reteta si a iesit super.Carnea taiata in bucati se pune impreuna cu un morcov taiat rondele,2 cepe taiate pestisor 5-6 catei de usturoi taiat feliute o lingurita sare,10 boabe piper, 3-4 foi dafin intr-un vas.Se adauga apa cat cuprinde si se lasa pana a doua zi.Atunci se scoate carnea si se pune intr-un strecurator si ceapa cu morcovul in alt strecurator.Se face un sos din 2 linguri margarina,2 linguri ulei de masline 1 lingura boia de ardei dulce sare,piper macinat.Cu sosul obtinut se unge carnea asezata intr-un vas termorezistent.Deasupra se pune ceapa si morcovul si se mai pun 2 linguri ulei de masline amestecate cu 2 linguri pasta de rosii.Se acopera cu folie si se da la cuptor pentru aproximativ o ora.Se serveste simpla,cu piure de cartofi sau orez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu