marți, 5 ianuarie 2010

FRIPTURA DE PORC CU SOS DE SMANTANA



Sunt innebunita dupa Sarbatorile de iarna. Asa ca voi incepe cu o reteta de friptura de porc. La friptura clasica ce se face in orice casa de Sarbatori eu mai pun putina savoare prin sos de smantana. Sa incepem cu inceputul ...

Ingrediente
500g carne porc, muschi sau pulpa(care vi se pare mai gustoasa),10-15 boabe piper, o ceapa, 4-5 foi dafin, 100 ml ulei. Apoi mai trebuie sa avem 300 g smantana dulce, 15-20 g amidon sau faina de grau (cu amidon iese sosul mai fin), sare dupa gust.

Cum se face

Taiem carnea felii cam de 2-3 cm si o prajim in ulei pe ambele parti. Cand o intoarcem punem si ceapa, foile de dafin, piperul boabe si lasam sa se rumeneasca si sa innebunim vecinii care inca postesc.
Se adauga apa cat sa cuprinda carnea si se lasa la foc mic.
Odata ce a scazut apa de tot si sfaraie din nou carnea, mai punem o cescuta de la cafea cu apa sau supa de carne si lasam sa dea un clocot.
Se trage tigaia (ceaunul)la o parte si se scoate carnea, piperul si foile de dafin.
Zeama ramasa se strecoara si se amesteca intr-o cratita cu smantana si amidonul.
Se da la foc amestecand incontinuu pentru a nu se prinde.
Acum partea artistica: se pun doua bucati de carne pe farfurie cu cateva boabe de piper si foi de dafin ornament, se imbraca in sos si: SA AVETI POFTA!

SFAT: cam trei oameni pot manca din aceasta portie fara a se satura prea bine, asa ca daca sunteti mancaciosi mariti cantitatile!

Un comentariu: