miercuri, 23 iunie 2010

Friptura de capra






Carnea se curata bine de sparcuri si se pune in bait facut din 100ml otet , 3-4 litri apa,o ceapa taiata felii,5-6 catei usturoi,foi dafin piper boabe 2 linguri sare.Se lasa cel putin o zi(de preferinta 2 zile pentru o carne de la o capra mai in etate).Se scoate apoi carnita si se clateste cu apa rece,se aseaza in tava si se mai pune 4-5 linguri ulei,400ml vin alb ,sare putina si se da la cuptor acoperita cu folie.Se lasa acolo pana se patrunde si se verifica sa mai aiba zeama (mai puneti vin daca scade desi lasa si carnea destula apa).
Cand intra furculita usor in carne se scoate din sosul din tava si se amesteca cu un borcan de 300g pasta de rosii,,cimbru.busuioc(cam cate o lingurita din fiecare condimet)boia de ardei(dulce sau picant piper,sare usturoi(dupa plac).Se pune compozitia rosiatica peste carne si se da la cuptor pentru inca 20 min.Se presara cu usturoi verde si se serveste cu mamaliga usturoi-mujdei si branza..de oaie

Un comentariu: