vineri, 25 iunie 2010

Tocanita austriaca




Carnea(1kil jumate )se taie bucati si se pune intr-un bait facut din 700ml vin,o ceapa tocata,cativa catei de usturoi,sare piper boabe,foi dafin si se lasa pana a doua zi.Nu am precizat ce fel de carne.De care aveti :porc,vita,oaie(eu de oaie am facut)
Un kg cartofi se curata si se taie rondele(binenteles a doua zi).
2 morcovi si 3 rosii ,o legatura ceapa verde se taie tot rondele
Se scoate carnea din bait si se strecoara zeama
Montam intr-un vas de lut sau intr-un vas de sticla uns cu margarina un rand de cartofi,unul de carne si tot asa La urma montam rosiile , ceapa si morcovul,turnam zeama deasupra si acoperim vasul.Se da la cuptor 3 ore acoperit si o ora fara capac.Se incearca carnea daca e patrunsa cu o furculita pana intra usor .Consistenta si putin altfel fata de mancarea ce o papam la noi acasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu