marți, 22 iunie 2010

Tarta cu orez


De fapt e reteta de pasca ce o fac in fiecare an de Paste.Gustoasa,zic eu.
UMPLUTURA:
orez-2 cani
lapte-4 cani
zahar:300g
zahar vanilat,stafide
galbenusuri-6
albusuri-2
2 cani orez spalat si pun un pic la umflat(adica lasat in apa 30 min)se pune la fiert in ceaun cu 8 cani lapte.Se mai mesteca pentru a nu se prinde (daca nu aveti ceaun puteti folosi un vas teflonat)Dupa ce a fiert se pune 300g zahar ,vanilie,coaja de lamaie,stafide si se acopera cu un prosop ud pentru a nu se face pojghita deasupra(sau se mesteca din cand in cand).Cand e rece se pun 2 albusuri batute spuma si 6 galbenusuri
BLAT:
margarina:100g
zahar:100g
faina:180g
un galbenus crud
un galbenus fiert dat prin sita
un praf copt
Se face un aluat si se monteaza intr-un vas cu marginile detasabile sau intr-o cratita tapetata(cu faina sau hartie de copt)in asa fel incat sa acoperim si marginile.La mijloc se pune umplutura si se unge cu un ou batut bine cu zahar .Se da la cuptor si se lasa pana e rumenitape margini.Umplutura ramane putin mai moale dar cand se raceste isi revine ea.Poza e cu tarta necoapta(s-a terminat bateria)
promit sa mai fac si sa incarc una cu pasca coapta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu